کندر دستگاه خرد کن و بازیافت کننده نایلون و نایلکس چیست و کاربرد ان در صنعت به چه شکل است؟
از انجایی که استفاده از پلاستیک ها در صنایع مختلف هم صنعتی و هم مصارف خانگی همیشگی و رو به ازدیاد است بازیافت توجیح و شکل صنعتی تر و به روزی تری همیشه میباست به خود بگیرد.
استفاده از نایلون و نایلکس در جامعه تقریبا بعد از سال ۱۳۶۵ قبل تر از آن کم و بیش اما بعد از این سال رو به افزایش رفت و همه گیری استفاده از آن با چشم مسلح کاملا قابل رویت بود.
حال به تمام توضیحاتی که در بالا گفته شد. بازیافت نایلون و نایلکس و بهره گیری از دستگاه تخصصی برای خرد کردن و امها کردن انها خیلی بعد تر از آسیاب های پلاستیک مورد استفاده قرار گرفت.
خرد کن های نایلون و نایلکس و اخیرا نوار تیپ (نوارهایی که برای آبیاری قطره ای استفاده میشود
به دو دسته تقسیم بندی میشوند که به شرح زیر است:
۱-کندرهای سنتی
۲-کندرهای صنعتی
کندرهای سنتی
منظور از کندرهای سنتی و صنعتی در سازو کار انها نیست بلکه در متد روتاری و تیغه آنها و ظرفیت تولید این ماشین سنگین کن صنعتی میباشد.
کندر سنتی دارای یک الکتروموتور معمولا بالا ۳۰ اسب ۲۲ کیلو وات ودر ابعاد ۷۰/۷۵/۸۰/۹۰/۱۰۰ در بازار یافت میشوند. که رند ترین دهنه در این دستگاه ۸۰ است با موتور ۵۰ اسب که خروجی معادل هر ۱۵ دقیقه ۳۵ تا ۵۰ کیلو بار سنگین شده و در هرساعت ۱۴۰ تا ۲۰۰ کیلو پلاستیک کندرشده میباشد.
تلورانس گفته شده در ظرفیت تولید بسته به تیز بودن تیغه و خرد کرن چه نوع پلاستیک متفاوت است. به عنوان مثال خرد کردن و سنگین کردن بار آسیاب شده به واسطه اینکه به قطعات کوچک تری تبدیل شده برای دستگاه راحت تر و سرعت و تولید بالاتری دارد تا پلاستیک هایی که خرد و قطعه نشده اند. مانند انواع شرینگ و دور پالتی ها.
کندرهای صنعتی
همانطور که در مطلب کندرهای سنتی به آن پرداختیم تفاوت این دو ماشین تنها در متد روتاری و تیغه آنهاست.
سنگین کن های صنعتی در ابعاد ۷۰/۸۰/۹۰/۱۰۰/۱۲۰ موجود میباشند که در این دستگاه هم دهنه ۸۰ پر طرفدار تر و رند تر است که ظرفیت تولید آن با الکتروموتور ۷۵ اسب بین ۱۸۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم در هر ربع ساعت و ۷۲۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم دریک ساعت میباشد و این تلورانس در ظرفیت تولید بسته به تیز بودن تیغه و خرد کرن چه نوع پلاستیک متفاوت است.
به عنوان مثال خرد کردن و سنگین کردن بار آسیاب شده به واسطه اینکه به قطعات کوچک تری تبدیل شده برای دستگاه راحت تر و سرعت و تولید بالاتری دارد. تا پلاستیک هایی که خرد و قطعه نشده اند مانند انواع شرینگ و دور پالتی ها میباشد.
مکانیزم و عملکرد دستگاه کندر
دستگاه سنگین کن دارای یک ورودی و یک خروجی یک مخزن تولید و تیغه های ثابت و گردان است.
و تولید در آن به این شکل است که مواد اولیه را وارد دستگاه کرده به صورت مرحله ای. برای کنترل آمپر پلاستیک ها ارام ارام ارام شروع به کوچکتر شدن میکنند. و تبدیل به گرانول شده و پس از مدتی پلاستیک به واسطه بالا رفتن حرارت به شکل خمیر در آمده.
مادامی که پلاستیک به این حالت یعنی خمیری درامد با اضافه کردن آب به مقدار لازم. بسته به نوع و ظرفیت داخل ورودی دوباره بار به شکل گرانول درامده و گازگیری میشود و اماده بهره برداری است.
استفاده از کندر به عنوان گاز گیر
در کارخانه های تولید گرانول و تولید پلاستیک شرینگ و فیلم به واسطه اینکه. سازو کار دستگاه گندر گرم کردن و نیاز خیلی از پلاستیک ها در صنعت بازیافت داغ کردن مواد اولیه یا در اصطلاح گاز گیری است. از این دستگاه در خیلی از تولیدی های به عنوان گاز گیر استفاده میشود.