در ابتدای پیدایش پلاستیک از آن به عنوان زیره کفش استفاده میگردید البته نه پلاستیک هایی که امروز استفاده بهداشتی دارند یلکه تنها استفاده صنعتی داشته است. همچنین به دلیل پایین بودن قیمت پلاستیک و نداشتن توجیح اقتصادی و نبودن تجهیزات لازم برای بازیافت ان پلاستیک دور ریخته میشد و به چرخه تولید بازنمیگشت.
پس از بالا رفتن قیمت مواد نقتی و به دلیل استفاده بیشتر از پلاستیک در عرصه های گوناگون و پیدایش گرانول سازهای صنعتی رشد در صنعت قالب سازی و تکنولوژِی تولید دستگاه های تزریق همگی باعث یک جهش بزرگ درتولید و بازیافت پلاستیک صورت داد که یکی از بزرگترین رویداد های تاریخ پلاستیک را رقم میزد.
از طرفی رشد تولید پتروشیمی، اضافه شدن اقلام مختلف تولید مواد پلاستیک و روبه صنعتی شدن پلاستیک در چارت شرکتی و از طرف دیگر تولیدات انواع پلاستیک ئر مصارف خانگی و به وجود امدن توجیح اقتصادی برای برگرداندن ضایعات خطوط تولید به چرخه تولید پای آسیاب های پلاستیک اولیه به این صنعت باز شد.
آسیاب های پلاستیک اولیه غالبا بدنههای یک تکه چدنی داشتند و ماشین سازی ذوالفقاری جزو اولین تولبد کنندگان آسیاب پلاستیک در ایران بوده است.
آسیاب پلاستیک اولیه داری پیچیدگی خاصی نبود و با توجه به نیاز روز ساخته شده بود که تمام و کمال برطرف کننده نیازهای تولید بود به عنوان مثال آسیاب پلاستیک ابتدایی برای ضایعات های دستگاه های تزریق که در ان موقع عموما قطعه کوچک تولید میکرند ساخته شده که این آسیاب ها بزرگترین دهانه شان ۴۰ سانتی متر و عموما روتاری شمشیری سه تیغه داشتند که نهایت ظرفیت ان به ساعتی ۱۵۰ کیلو گرم در ساعت میرسد که مواد پلاستیکی مانند انواع تزریقی زیره های کفش از جنش پیو و نایلون و نایلکس را خرد و امها میکرد.
پس از گذشت ۵۰ سال از تولید آسیاب های پلاستیک اولیه امروزه شاهد تولید آسیاب های صنعتی با تنوع حد اقل ۳۰۰ مدلی هم داخلی و هم خارجی در ابعاد تر دهنه ۲۰ سانتی متر تا ۱۶۰ سانتی نتر با ظرفیت های تولید از ساعتی ۱۵۰ کیلو تا ۴۰۰۰ کیلوگرم در ساعت که شامل ۲ دسته کلی میشوند.
۱- آسیاب های کلوخه خرد کن
۲- آسیاب های خردکن ضایعات
آسیابهای کلوخه خرد کن
آسیابهای کلوخه خرد کن به آسیاب هایی اتلاق میشود که برای خرد و امها کردن پلاستیک هایی با ضخامت بالا ۱ سانتی متر متراکم دانسیته یا چگالی بالا استفاده میشود و پیدایش آنها از زمان صنعتی شدن پلاستیک و افزایش تولید پتروشیمی ها و به وجود امدن کلوخه های پتروشیمی که از نظر ابعاد ضخامت و نوع متریال تولید و تولید کننده و صنعت را بر ان داشت تا آسیاب پلاستیکی به بازار ارایه شود که پتانسیل خرد کردن ان را داشته باشد که در ابتدا کلوخه های سخت پتروشیمی باید به تکه های کوچک تبدیل میشدند و بعد آسیاب و سپس به چرخه تولید برمیگشتند.
در ابتدا کلوخه هایی که شکننده بودند توسط تبر و پتک ریز شده و با همان آسیاب های پلاستیک اولیه خرد میشدند اما با گذر زمان اره فلکه های چوب بری جای خود را در صنعت پلاستیک باز کردند و کار خرد کردن کلوخه های نرم مانند انواع بادی و خوانواده پلی اتیلن ها را با این اره های پر خطر انجام میدادند.
شایان ذکر است در این مقاله که سعی شده اطلاعات واقعی و درست به مخاطب داده شود یادی هم جناب اقای عباس برتر کنیم که مالک کارخانه ماشین سازی تکنیک برتر بودند که متاسفانه دیگر آسیاب تولید نمیکنند اما هنوز که هنوز آسیاب های این شرکت در بازار کار هستند و ایشان قدم بزرگی در تولید آسیاب های پلاستیک کلوخه خرد کن برداشتند و مبتکر آسیاب های یاتاقان تنه با تولید یالا در ایران بودند.
سازو کار آسیاب های کلوخه خردکن با آ,سیاب ها قدیمی خیلی تفاوت داشت که این تفاوت ها به شرح زیر هستند:
۱- عمدتا از مکانیزم روتاری چکشی در آنها استفاده شد که نسبت به آسیاب اولیه که عمدتا شمشیری بودند.
۲- یاتاقان های آنها از از کف به تنه منتقل شد و یاتاقان های شرکتی ۲ تکه عموما با مارک اس ان در سایز های متفاوت به یاتاقان های یک تکه نشکن دست ساز تغییر یافت.
توضیح اینکه تغییر سبک یاتاقان در آسیاب های کلوخه خردکن یا قلمبه خردکن از یاتاقان های شرکتی به دست ساز و انتقال ان از کف به بدنه از نظر مهندسی جهت کاهش مرکز تنش و کاهش کرنش به منظور پایین اوردن ضریب شکست (هم روتاری آ,سیاب پلاستیک و هم تیغه های ان)انجام شد که امروزه هم در آسیاب های روز دنیا شاهد همین سیستم با درصد کمی تغییر ان هم سلیقه شاهد هستیم.
۳- بالا بودن قطر شفت های این آسیاب های به این جهت که فشار بیشتری را نسبت به آ,سیاب های پلاستیک معمولی متحمل میشوند همانطور که در بالاتر ذکر شد این آسیاب ها برای رویکرد متفاوتی به بازار عرضه شدند و تخصصی برای پلاستیک هایی که ضخامت ۱ سانتی متر متراکم ساخته شده اند.
۴- بالاتر بودن حجم و مقیاس الکترو موتور های این آسیاب های پلاستیک که از ۱۵ ۲۰ و ۲۵ اسب به ۴۰ ۵۰ ۶۰ ۷۵ تا ۱۲۵ اسب ارتقا یافتند و این بزرگتر شدن الکترو موتورهای ماشین های خردکن به منظور بزرگتر شدن قطعه ورودی به آسیاب پلاستیک در وهله اول جلوگیری از خوابیدن دستگاه زیر بار و در وهله دوم افزایش ظرفیت تولید اجرایی شدند.
۵- بزرگتر شدن وزن و دور لنگر های دستگاه آسیاب پلاستیک از لنگر های کوچک تا سایز دور ۵۰ وزن ۱۲۰ کیلوگرم به لنگر هایی تا دور ۱۲۰ سانتی متر وزن ۵۰۰ کیلوگرم به منظور جلوگیری از خوابیدن دستگاه در فشار بالا /رسید به ظرفیت تولید بالا تر و مهم تر از همه برداشتن فشار از روی الکترو موتور برای مثال الکترو موتور ۵۰ اسب روی آسیاب پلاستیک دهنه ۶۰ با لنگر دور ۷۰ برای استارت نیاز به ۵۰ امپر برق داره که پس در دور افتادن مصرف برق درستگاه به ۱۸ امپر میرسد.
آسیاب های خردکن ضایعات
آسیاب های خردکن ضایعات به آ,سیاب های پلاستیکی اتلاق میشوند که هدف و رویکرد آنها خرد کردن و امها کردن پلاستیک های دوره ای(منظور از دوره ای پلاستیک هایی که توسط شهرداری جمع مشود و عموما مصارف خانگی دارند)میباشد که ظرفیت ها مشخصی دارند و عموما از پیچیدگی های خاصی برخوردار نیستند نسبت به آسیاب های کلوخه خرد کن.
آسیاب های پلاستیک ضایعات همانطور که در بالا به ان پرداخته شد برای خرد کردن پلاستیک هایی مانند انواع ظروف بادی مانند انواع ۴ لیتری ۱۰ لیتری و ۲۰ لیتری انواع تزریقی مانند سبد و جعبه و پالت های صنعتی انواع ظروف بسته بندی و کلیه خوانواده بطری های پت مورد استفاده قرار میگیرند که عموما همراه با خرد کردن توسط اب شست و شو هم داده میشوند که به ان آ,سیاب شور میگویند لازم به ذکر است پروسه شست و شو انواع مختلف دارند که در مورد ان مقاله منتشر خواهیم کرد زیرا که در این مطلب صرفا به آ,سیاب پلاستیک پرداخته ایم.
آسیاب های پلاستیک ضایعات بسته به ظرفیت تولید از دهنه ۳۰ تا دهنه ۱۶۰ در بازار پلاستیک یافت میشوند و ظرفیت تولید آنها از ۱۵۰ کیلو گرم در هر ساعت شروع و تا بزرگترین دهنه مانند دهنه ۱۶۰ تولید ساعتی ۵۰۰۰ کیلو گرم در ساعت میرسد میزان ظرفیت اعلامی به ۲ عامل خیلی خیلی مهم بستگی دار که در اینجا لازم است که به ان پرداخته شود:
۱- نوع پلاستیکی که میخواهیم با دستگاه خرد کنیم به عنوان مثال یک آسیاب دهنه ۸۰ با موتور ۴۰ اسب که ۷۰۰ دور در دقیقه میزند تزریقی را ساعتی ۱۵۰۰ کیلو گرم و بادی را ۹۰۰ کیلو گرم درساعت تولید میکند که دراین ظرفیت ضخامت و دانسیته معین کننده میزان تولید هستند.
۲- تیز و ریگلاژ بودن آ,سیاب پلاستیک یا در اصطلاح فیلر بودن دستگاه آسیاب
چقدر این مقاله را دوست داشتید؟
به پست ما امتیاز دهید.
میانگین امتیاز / ۵. تعداد نظرات:
اولین نظر را شما ثبت کنید