خشک کن و ابگیر مواد پلاستیک به صورت صنعتی
سانتریفیوژ عموما به دستگاهی اطلاق میشود که به واسطه دور بالا و نیروی گریزاز مرکز جامد را از مایع جدا میکند.
در این مقاله هدف توضیح کامل و عملکرد دستگاه سانتریفیوژ پلاستیک یا آبگیر مواد پلاستیک در صنعت بازیافت میباشد. و قصد داریم مقایسه ای بین سانترهای صنعتی برای خشک کردن مواد پلاستیک و خشک کن های سنتی که به واسطه فن و مشعل مواد آسیابی را خشک میکردند انجام دهیم.
در اوایل شروع بازیافت پلاستیک به صورت آسیاب شور(خرد کردن همراه با آب)مواد پلاستیک را در محوطه ای پهن و به واسطه باد طبیعی و آفتاب خشک میکردند. اما با تغییر فصل خشک کردن مختل و زمان زیادی را از تولید میگرفت در این وضعیت صنعت گران بر آن شدند. که به واسطه حرارت بتوانند بار آسیابی تولید شده در کارخانه بازیافت پلاستیک را به سرعت بالاتر و کاهش رطوبت تا ۹۹ درصد برسانند. که در همین دوره پای خشک کن های صنعتی به بازار بازیافت پلاستیک باز شد و در زمان خیلی کمی فراگیر ودر همه کارخانه های تولید پلاستیک موجود شد.
خشک کن های سنتی قدیمی در ابتدا در سایز ۴*۱ و با افزایش تولیدات کارخانه و صنعتی تر شدن بازار بازیافت پلاستیک در سایز ۴*۲ طراحی و ساخته شدند. و عملکرد آنها دارای پیچیدگی خاصی نبود و همگان به راحتی میتوانستد با آن کار کنند.
خشک کن های پلاستیک سنتی
خشکن های پلاستیک سنتی دارای یک فن و یک مشعل (هم گازی هم گازوئیلی) و یک تشت که در بالا به سایز آنها اشاره کردیم. عملکرد آن به این گونه بود که مشعل به دیگ کوره وصل میشد. تولید حرارت می کرد و فنی از پشت حرارت و گرمای ایجاد شده را به سمت تشت هدایت میکرد. خود تشت توسط ورق توری معمولا از (جنس گالوانیزه برای زنگ نزدن و اکسیده نشدن آهن)به دو نیم تقسیم میشد. از ناحیه زیرین حرارات وارد میشد و حرارت سمت قسمت فوقانی که مواد پلاستیک آسیابی روی آن ریخته میشد. هدایت ودر نتیجه مواد پلاستیک بعد تقریبا ۹۰ دقیقه کاملا خشک میشدند.
خشک کن آبگیر سانتریفیوژ پلاستیک
اسامی عنوان ذکر شده همگی یک منظور را میرسانند اما در بازار ضایعات پلاستیک دستگاه خشک کن صنعتی را با این عناوین میشناسند.
پیدایش سانتریفیوژ یا ابگیر های صنعتی را در واقع مدیون بازار بازیافت پت هستیم. از دوره ای که پای خطوط مکانیزه هات واش به بازار بازیافت پلاستیک باز شد شاهد افزایش واردات این نوع خشک کن در بازار ایران بودیم. و پس ازمدت کمی شاهد مهندسی معکوس و تولید روز افزون این گونه سانترهای صنعتی در تنوع مختلف در کشور عزیزمان بودیم.
سانتریفیوژها یا آبگیرهای پلاستیک به واسطه این که تولیدات بالایی داشتند. و از همه مهم تر بخشی از یک سیستم مکانیزه بودند در مکانیزیسیون هر بخش به بخش بعد و قبل وابسطه است. در این شرایط پلاستیکی خرد شده ای که از آسیاب شور بیرون آمده پس از شست و شو(توضیح در مورد خطوط مکانیزه هات واش یا شست شوی پت میباشد). و گرفته شدن درب و لیبل وارد شدن به دیگ هات واش ودر آخر وارد سانتریفیوژ شدن. اتمام کار و گرفتن رطوبت بار تا ۹۹ درصد به سرعت جای خود را در سیستم بازیافت به صورت مکانیزه باز کردند. شاهد رشد انها در کارخانه هایی که به صورت مکانیزه کار میکردند بودیم.
امروزه با بالا تر رفتن ظرفیت تولید کارگاه های بازیافت پلاستیک و نبودن نفر کافی در تولید و جلو گیری از دپو شدن بار در کارخانه به واسطه زمانی که خشک کن های سنتی هدر میدادند خشک کن های سنتی با سرعتی شگفت آور جای خود را به آبگیر های صنعتی دادند.
بهترین پارامتر های ابگیر صنعتی
از بهترین پارامتر هایی که ابگیر صنعتی دارند جدا از سرعت بالا آنها به واسطه دور بالایی که دارند. و استفاده گریز از مرکز محصول نهایی را با کیفیت بالا تری عرضه میکنند. به طوری که در بازار امروز ضایعات پلاستیک بار آسیابی سانتر خورده تا کیلویی ۳۰۰۰ هزار تومان با باری که با خشک کن های سنتی خشک شده اختلاف قیمتی دارند. زیرا دارای تمیزی شفافیت خلوص(نداشتن شکری شن و لجن)میباشند.
در مجموع اگر بخواهیم مقایسه ای انجام دهیم ابگیر یا سانتریفیوژ پلاستیک با اختلاف برنده این مقایسه است یا شاید بتوان گفت قابل مقایسه نیستند.
در ماشین سازی ذوالفقاری شاهد جدید ترین نوع سانتریفیوژها در ابعاد مختلف با بالا ترین کیفیت و کمترین اصطحلاک هستیم.